Moni kakku päältä kaunis – Kokonniemi

On upeaa, että kaupunkilaisten yhteinen tahtotila on Kokonniemen kehittäminen. Kehittäminen on aloitettu, mutta valitettavasti kehittämissuunnitelmassa ei ole kuitenkaan huomioitu eri lajien tarpeita tulevaisuudessa. Jotta kehittämissuunnitelma palvelisi tosiasiallisesti lajien harrastajia ja tavoitteellista huippu-urheilua tulisi suunnitteluun ottaa mukaan eri lajien edustajat kertomaan tilatarpeista. Tämän lisäksi olisi erittäin tärkeää olla yhteydessä myös eri lajiliittoihin ja kysellä mitkä vaatimukset tilojen suhteen tulevaisuudessa on, jotta huippu-urheilua voisi Porvoossa olla.

Kokonniemi

Surullisinta tällä hetkellä suunnitelmissa on, ettei tilat mahdollista huipulle pääsemisen. Miksi sitten kaupungin pitäisi tukea huippu-urheilua? Lapset ja nuoret tarvitsevat esikuvia ja unelmia. Lapset uskovat omiin kykyihinsä ja heillä on luontainen usko siihen, että heistä voi tulla mitä vain, jos tahtoa löytyy. Modernit tilat, mitkä mahdollistavat huipulle pääsemisen auttavat seuroja asettamaan tavoitteet korkeammalle ja näin myös ammattitaitoisten ja kokeneiden valmentajien ja ohjaajien saaminen seuraan helpottuu. Ammattitaitoinen valmennus antaa myös harrastelijoille paremmat mahdollisuudet kehittyä lajissa. Laaja harrastajapohja mahdollistaa edullisemmat harrastus- ja valmennuskustannukset ja näin ollen myös useammalle mahdollisuuden harrastaa laadukkaasti omassa kotikaupungissa. Tällä hetkellä liian monta lasta ja nuorta suuntaa parempien mahdollisuuksien perään pääkaupunkiseudulle. Myös allekirjoittaneet ovat joutuneet tekemään ratkaisun, jossa parempien harjoitteluolosuhteiden perässä mentiin pk-seudulle harjoittelemaan. 

Miksemme siis asettaisi Kokonniemen kehittämisessä rimaa vieläkin ylemmäksi? Mitäpä jos lähtisimme ajattelemaa upeaa aluetta korkeatasoisena valmennuskeskuksena? Valmennuskeskus on saavutettavissa myös helposti kansainvälisesti. Lentokentälle on vain 40 minuutin matka, jolloin voisimme kääntää katseet myös palvelun tarjonnassa kansainvälisille markkinoille. Valmennuskeskus, joka täyttäisi vähintään kansallisen tason vaatimukset harjoitusolosuhteista ja katsomoista mahdollistaisi palvelujen tarjonnan myös kansainvälisesti. Samalla pystymme tukemaan monipuolisesti harrastajia upeissa ja laadukkaissa harjoitustiloissa. Pelkkä rakennuksien näennäinen ehostaminen esim. julkisivujen uusiminen ei ole riittävä toimenpide harjoitusolosuhteiden parantamiseksi.

Porvoo on mahdollisuuksien kaupunki, sopivan kokoinen, palvelut ja luonto lähellä. Miksemme markkinoisi kaupunkia myös kansainvälisenä harjoittelukeskuksena tulevaisuudessa ja tarjoisimme myös mahdollisuuksia harrastaa ja edetä lajissa.

Kokonniemen jäähalli

Tulevana valtuustokautena tullaan päättämään mihin suuntaan Kokonniemen liikuntakeskusta tullaan kehittämään. Me allekirjoittaneet olemme kansallisen tason valmennuskeskuksen puolesta puhujia ja ajamassa myös tavoitteellisen huippu-urheilun etua suunnittelussa. 

Riikka Lintukangas,

Siru Nykänen

https://sirunykanen.wordpress.com